Traduceri autorizate la preturi mici
si timp de executie scurt! www.traduceriautorizate.eu

Legalizare Traduceri

In ce consta legalizarea unei traduceri?

Un traducator autorizat este un traducator care detine o Autorizatie de Traducator eliberata de Ministerul Justitiei.

Legalizarea notariala inseamna de fapt legalizarea semnaturii traducatorului. Prin legalizarea notariala, notarul autentifica faptul ca semnatura traducatorului este cea reala.

Trebuie stiut ca nu orice traducere a unui document are nevoie si de o legalizare notariala. Legalizarea notariala este ceruta de anumite institutii atunci cand este vorba de traducerea unor acte oficiale.

Cine face legalizarea?

De legalizarea notariala a documentului ne vom ocupa noi.

Cat costa legalizarea notariala?

Legalizare notariala pentru un document costa 45 lei/document un exemplar, iar pentru fiecare copie in plus 15lei/copie.

Apostilare Traduceri

Ce inseamna apostilarea unui document?

Inainte de aderarea Romaniei la Conventia de la Haga din 5 Octombrie 1961 pentru recunoasterea in strainatate a actelor romanesti legalizarea actelor se facea prin consulatele tarilor pentru care se dorea recunoasterea. Apostilarea a simplificat foarte mult aceasta procedura si consta in aplicarea unei stampile (apostila de la Haga) pe documente pentru a le autentifica / legaliza international.

Procedura de apostilare/supralegalizare a documentelor romanesti se face de catre Prefecturi si Tribunale, care sunt singurele autoritati romanesti care au in momentul de fata drept de apostila.

Apostila este in fapt o stampila de forma patrata (cu latura de 9 cm), identica in toate statele membre ale Conventiei de la Haga si care se aplica direct pe actul de legalizat, fie pe o prelungire a acestuia.

Apostila de la Haga (indiferent de tara in care se aplica, toate aceste stampile au urmatoarea denumire: Apostille - Convention de la Haye du 5 Octobre 1961) Pentru recunoasterea internationala, documentele de stare civila, respectiv certificatele de nastere si casatorie, dupa ce li se aplica apostila de catre Institutia Prefectului, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu apostila de catre Tribunalul competent.

Cat costa apostilarea?

Pretul pentru apostilare este de 150lei/document.